Сграда 1

TCETCE_B1Новопостроената Сграда 1 е най-голямата и знакова сграда в Търговски Център Европа. Тя дооформя облика на комплекса от една страна и  допълва набора от допълнително предлагани услуги от друга.

Сградата е в експлоатация от 16.12.2015г.

 

Сграда 1 е микс от офиси, търговска част (магазини), ресторант на две нива, социална зона,  спортен център, зала за презентации и складове.

Сградата е сертифицирана по най-стария и утвърден стандарт за устойчиви и екологични сгради в света BREEAM, подобно на Сграда 15 - първата BREEAM сграда в България.

Сертификацията  е стартирала още на ниво проект, като сградата има и междинен сертификат на проекта.

  Търговската част на сградата  се състои от  хранителен магазин, два банкови офиса, химическо чистене, аптека "Прополис", фризьорски салон "Банкова" и др.

  Ресторантът е на две нива, като долното ниво Pure Grand Bistro предлага изхранване на самообслужване, а горното Pure Restaurant е a-la-carte ресторант плюс VIP ниво, за мениджърски срещи и специални празненства, презентации и други прояви.

Офисите са с луксозно завършени довършителни работи по всички части, по поръчка на наемателя от и за сметка на наемодателя. Луксозните довършителни работи в офис площите  се извършват след предварително разработен архитектурен проект, което е съгласуван и одобрен от наемателя. Окачената фасада и остъкляването са от най-висок клас от SCHUCO.

Най-високия клас пътнически асансьори Schindler.

Общите части в сградата са луксозно завършени. Във фоайето на официалния вход на сградата e разположена рецепция с рецепционист, който  контролира достъпа до офисите и упътва посетителите.

Складовата част на сградата е оборудвана с модерна широка, удобна за складови дейности рампа. Пространството пред нея е предвидено за маневриране на ТИР камиони.

Складовете подобно на останалите сгради в ТЦЕ, са разположени на три нива, като тези които не са на рампа са съоръжени с модерни товаро-пътнически асансьори от последно поколение.

В спортният център на втория етаж в ниското тяло на сградата,  има многофункционална зала за бадминтон, художествена гимнастика, тенис и фут зал. Размерите са 29 х 42 м, без колони, височина 10 метра.

Спортен Център Европа се разпростира на 3 нива, като включва в себе си зали за спининг, канго джъмпс, иога, пилатес, фитнес, кросфит и др.

Озеленяването на околното пространство е на най-високо ниво. Има изградена зона за рекреация с воден акцент и място за почивка.

Осигурено е 100% резервно захранване на всички ел. системи в сградата, посредством дизел-агрегат.

Достъпът до сградата с товарни превозни средства е най-удобен през сега съществуващите входове „А” и „В” на Търговския Център, докато достъпът за леки автомобили е  улеснен с изградения нов пробив, излизащ директно на бул. „Искърско шосе”. На 300 м от сградата  има спирка на метрото, част от метро-диаметъра към Летище София.